Gotowanie z konopiami: Faszerowane grzybki marihuanowe
Gotowanie z konopiami: Faszerowane Grzybki Marihuanowe
Posted by Marijuana Doctors on 08/11/2010 in Przepisy
Zaktualizowano 7 października 2020. Zawartość medyczna sprawdzona przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer
Poziom trudności: Umiarkowany
Ten przepis na nadziewane pieczarki łączy masło marihuanowe z pysznym farszem krabowo-serowym, dając w efekcie pyszny sposób na leczenie konopiami indyjskimi. Jak zawsze, bądź ostrożny przy stosowaniu jadalnej medycznej marihuany. Efekty działają znacznie dłużej niż w przypadku palenia marihuany. Pamiętaj też, że aby leczyć się marihuaną, musisz przestrzegać przepisów obowiązujących w twoim stanie. Nie jesteś pewien, jak uzyskać medyczną marihuanę? Już dziś umów się na wizytę z wykwalifikowanym lekarzem marihuany na MarijaunaDoctors.com.
Składniki
- 3 łyżki stołowe masła, roztopione
24 świeże grzyby, opłukane
4 łyżki stołowe masła roślinnego
2 łyżki stołowe mielonej zielonej cebulki
1 łyżeczka soku z cytryny
1 filiżanka gotowanego mięsa krabowego pokrojonego w kostkę
1/2 szklanki przyprawionej bułki tartej
1 jajko, ubite
1/2 łyżeczki suszonego koperku
3/4 filiżanki rozdrobnionego sera Monterey Jack, podzielone
1/4 szklanki białego wytrawnego wina
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Dodaj 3 łyżki roztopionego masła do średniej wielkości patelni do pieczenia.
Usuń trzony z grzybów. Odłożyć na bok kapelusze i drobno posiekać trzony.
Roztopić 4 łyżki masła w rondelku na średnim ogniu. Dodaj posiekane trzony i zieloną cebulkę i smaż do miękkości.
Zdjąć rondel z ognia i wymieszać sok z cytryny, mięso krabowe, bułkę tartą, jajko, koperek i 1/4 szklanki sera Monterey Jack.
Umieść kapelusze grzybów na posmarowanej masłem patelni i mieszaj, aż kapelusze pokryją się masłem. Nadziewaj pieczarki obficie mieszanką zielonej cebuli i mięsa krabowego. Na wierzchu położyć pozostały ser Monterey Jack.
Wlać wino na patelnię wokół grzybów.
Piec przez 15 do 20 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Podawać na ciepło.